Recepten

Recepten

Quinoa Parfait

Bereidingstijd:  20 minuten
Aantal calorieën:  459

Ingrediënten

  • Quinoa - 45 gram
  • Sojayoghurt - 200 gram (mag ook gewone yoghurt zijn)
  • Blauwe bessen, diepvries - 100 gram
  • Frambozen, diepvries - 100 gram
  • Amandelen - 15 gram
  • Ahornsiroop of honing - 0.5 el

Bereidingswijze

  1. Laat de blauwe bessen en frambozen ontdooien.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen.
  3. Hak de amandelen grof.
  4. Roer de sojayoghurt en ahornsiroop door de quinoa.
  5. Schep de quinoa in een kom of in een groot glas en verdeel hier wat blauwe bessen en frambozen overheen.
  6. Herhaal dit met de overgebleven ingrediënten en garneer met de amandelen.
Quinoa Parfait

Omelet met spinazie en geitenkaas

Bereidingstijd:  15 minuten
Aantal calorieën:  416

Ingrediënten

  • Ei - 3 stuks
  • Spinazie - 100 gram
  • Verse geitenkaas 45+ - 45 gram (lust je geen geitenkaas vervang het door feta of andere kaas)
  • Ui - 0.5 stuks
  • Bosui - 1 stuks
  • Olijfolie - 1 el
  • Peper - 1 snufje
  • Zout - 1 snufje

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de bosui in ringen.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig.
  3. Voeg de spinazie toe en bak tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de spinazie en ui uit de pan en zet even apart.
  5. Klop de eieren los in een kom met wat peper en zout.
  6. Verhit de resterende olijfolie in de pan en giet hier het eimengsel in.
  7. Wanneer het ei aan de onderkant goed gestold is, verdeel dan het spinaziemengsel over één kant van de omelet.
  8. Verkruimel de geitenkaas over de spinazie. Als de bovenkant van de omelet begint te stollen, vouw dan de omelet dicht.
  9. Schep de omelet op een bord en garneer met de bosui.
Omelet met spinazie en geitenkaas

Pittige rijstsalade met pindadressing

Bereidingstijd:  25 minuten
Aantal calorieën:  616

Ingrediënten

  • Zilvervliesrijst - 65 gram
  • Broccoli - 100 gram
  • Kikkererwten uit blik/glas - 100 gram
  • Verse rodekool, gesneden - 100 gram
  • Fijngesneden wortel- 50 gram
  • Spaanse rode peper - 0.5 stuks
  • Knoflook - 0.5 teentje
  • Gemberwortel - 3 gram
  • Ongezouten pinda's - 10 gram
  • Pindakaas 100% pinda's - 1 el (15 gram)
  • Sojasaus - 0.5 el
  • Sriracha saus - 0.5 tl
  • Limoensap - 0.5 el
  • Water - 100 ml
  • Verse koriander - 4 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook in 4 tot 5 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de rodekool toe.
  3. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  4. Snijd de rode peper in de lengte door de helft, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens in stukjes.
  5. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Hak de koriander grof.
  6. Hak de knoflook fijn. Schil de gemberwortel en rasp fijn.
  7. Mix de pindakaas samen met de sojasaus, limoensap, sriracha, gember, knoflook en een scheutje water tot een dressing.
  8. Meng de rijst met de kikkererwten, broccoli, rodekool, wortel en rode peper in een kom. Bestrooi met de pinda's en garneer met wat verse koriander. Serveer met de pindadressing.
Pittige rijstsalade met pindadressing

Bloemkoolpizza met paprika en tomaat

Bereidingstijd:  45 minuten
Aantal calorieën:  611

Ingrediënten

  • Bloemkool - 400 gram
  • Ei - 1 stuks
  • Gele paprika - 0.5 stuks
  • Cherrytomaatje - 5 stuks
  • Rode ui - 0.5 stuks
  • Mozzarella - 50 gram
  • Tomaten passata - 150 gram
  • Parmezaanse kaas - 50 gram
  • Italiaanse kruiden - 1 tl
  • Zout - 1 snufje
  • Peper - 1 snufje
  • Optioneel: Verse basilicum - 5 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  3. Was de paprika en snijd in reepjes. Was de cherrytomaten en snijd doormidden.
  4. Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn in een keukenmachine.
  5. Doe de fijngemalen bloemkool in een kom en verwarm afgedekt in de magnetron voor 3 minuten of kook in een pan met water.
  6. Doe in een schone theedoek en wring deze goed uit, totdat al het vocht uit de bloemkool is.
  7. Meng de bloemkool in een kom met de Parmezaanse kaas en het ei en kneed goed door.
  8. Schep het mengsel vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en maak een ronde vorm van ongeveer 1 cm dik. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin.
  9. Roer ondertussen in een kom de Italiaanse kruiden, peper en zout door de passata.
  10. Snijd de mozzarella in plakjes.
  11. Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk met de tomatensaus, met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paprika, cherrytomaten, ui en mozzarella erover en bak nog 15 minuten in de oven.
  12. Garneer eventueel met verse basilicum.
Bloemkoolpizza met paprika en tomaat